Gluten- en lactosevrij, recept, minder vlees
De Vietnamese keuken heeft mijn hart gestolen. Vers, heerlijke kruiden, meestal gluten- en lactosevrij en de gerechten zijn snel gemaakt. Ik twijfelde dan ook geen moment om op doorreis door Vietnam een kookcursus te volgen. Dit overheerlijke gerecht is eenvoudig te maken en bevat bovendien een flinke portie kurkuma. Een van mijn favoriete kruiden! Niet alleen van de smaak, maar ook van de geneeskrachtige werking van kurkuma heb ik al vaak mogen genieten. |
Meer informatie over het gewenste gebruik van kurkuma zal je binnenkort kunnen lezen in een uitgebreid artikel van 1 van onze gastauteurs!
Ingrediënten voor 2-3 personen: een portie fijngesneden kip van ongeveer 200 gram 1 sjalot, fijngesneden 1 teentje look, fijngesneden 1 citroengrasstengel, fijngesneden 1 ui, fijngesneden 1 lente-ui, fijngesneden 1 grote wortel, fijngesneden 1/2 paprika, fijngesneden (evt. 1 rode chili, fijngesneden) kokosolie om in te bakken Rijst | Marinade: 1 tl kurkumapoeder 2 tl kippenbouillonpoeder of 1 bouillonblokje 3 tl oestersaus (of vissaus) 1/2 tl zwarte peper 1 glas water (ongeveer 20 cl) basilicum om te garneren |
To do:
1. Warm de kokosolie op in een hete wokpan.
2. Voeg als de olie heet is, alle groenten toe en wok ze halfgaar.
3. Duw de groenten naar de zijkant van je wokpan, zodat het midden van de pan vrij komt. Wok hier de kip tot ze net gaar is.
4. Kook ondertussen de rijst.
5. Voeg de ingrediënten van de marinade toe, zet het vuur wat lager en laat 4 minuten sudderen tot de saus een beetje is ingetrokken. Roer af en toe.
6. Dien op met rijst. Smakelijk!
Tekst: Romy
1. Warm de kokosolie op in een hete wokpan.
2. Voeg als de olie heet is, alle groenten toe en wok ze halfgaar.
3. Duw de groenten naar de zijkant van je wokpan, zodat het midden van de pan vrij komt. Wok hier de kip tot ze net gaar is.
4. Kook ondertussen de rijst.
5. Voeg de ingrediënten van de marinade toe, zet het vuur wat lager en laat 4 minuten sudderen tot de saus een beetje is ingetrokken. Roer af en toe.
6. Dien op met rijst. Smakelijk!
Tekst: Romy