Van deze heerlijke cake neem je zonder zorgen een 2e stukje!
Gluten&lactosevrij, vegan, vegetarisch, zoet, recept, suikervrij
Deze vegan kaneelcake is niet alleen een bewuste keuze voor het welzijn van mens, dier en planeet... Hij is bovendien ook overheeerlijk lekker! Erg gemakkelijk te maken en volledig gluten- en lactosevrij. Omdat hij maar weinig (natuurlijke) suikers bevat, kan je zonder zorgen een tweede stukje nemen. ;-) Probeer hem eens en laat me weten wat je ervan vindt! |
Nodig:
150 gram ongezouten cashewnoten
4 dadels
150 ml rijstmelk (of evt. amandelmelk)
1 banaan
100 gram boekweitmeel (of evt. rijstmeel of amandelmeel)
2 kl kaneelpoeder
1 kl ahornsiroop
snufje natriumbicarbonaat
snufje zout
150 gram ongezouten cashewnoten
4 dadels
150 ml rijstmelk (of evt. amandelmelk)
1 banaan
100 gram boekweitmeel (of evt. rijstmeel of amandelmeel)
2 kl kaneelpoeder
1 kl ahornsiroop
snufje natriumbicarbonaat
snufje zout
To do: - Gebruik een stevige keukenmachine om de cashewnoten, dadels en de melk te mixen. - Mix nu de banaan, de ahornsiroop en de bloem eronder. (Als je keukenmachine te klein is, kan je hier ook een mixer gebruiken.) - Voeg een snufje zout, het kaneelpoeder en de natriumbicarbonaat erbij. - Vet de cakevorm in met wat kokosolie en doe het mengsel erin. Bak de kaneelcake een half uurtje op 180°. Kijk na 20 minuutjes af en toe of de cake al klaar is. Stukje appel erbij en smullen maar! Tekst: Romy |