Recepten, lactose en glutenvrij, vegetarisch, vegan, suikervrij
Deze hapjes zijn ongelooflijk snel klaar, gezond én gemakkelijk te maken. De ideale hapjes voor tijdens de feesten!
Ik maak het ook geregeld klaar als ik veel honger heb en weinig tijd om te koken, als de restjes van de dag ervoor toch net iets te weinig bleken te zijn, er onverwachte bezoek komt binnenvallen,...
Ik maak het ook geregeld klaar als ik veel honger heb en weinig tijd om te koken, als de restjes van de dag ervoor toch net iets te weinig bleken te zijn, er onverwachte bezoek komt binnenvallen,...
Snij verschillende groenten in kleine stukjes. Bijvoorbeeld: ajuin, bloemkool, wortel, daikon, koolrabi, broccoli,... Voeg ook genoeg kruiden bij. Ik gebruik een mengeling van indische kruiden (garam masala, pondichery mix,...) en zout.
Maak een papje van kikkererwtenmeel met water. De verhouding is ongeveer 1 kop kikkererwtenmeel en een halve kop water. Het papje moet stevig zijn, niet te loperig. Je doet hier nu de groenten bij en mengt de groenten onder het papje.
Ondertussen zet je een pan op een hoog vuur en doet hier een flinke geut of schep kokosolie of sesamolie in. Je kan ook frituren als je wil.
Je schept een lepel van het groentenpapmengsel in de pan en laat aan beide kanten bakken. De groenten garen in het papje. Hou je pan in de gaten want ze zijn snel klaar.
Heerlijk is er een sausje bij te hebben. Bijvoorbeeld een tsaziki, lekker fris! Of een chutney, lekker bijzonder!
Smakelijk!!
Door: Kathlien
Maak een papje van kikkererwtenmeel met water. De verhouding is ongeveer 1 kop kikkererwtenmeel en een halve kop water. Het papje moet stevig zijn, niet te loperig. Je doet hier nu de groenten bij en mengt de groenten onder het papje.
Ondertussen zet je een pan op een hoog vuur en doet hier een flinke geut of schep kokosolie of sesamolie in. Je kan ook frituren als je wil.
Je schept een lepel van het groentenpapmengsel in de pan en laat aan beide kanten bakken. De groenten garen in het papje. Hou je pan in de gaten want ze zijn snel klaar.
Heerlijk is er een sausje bij te hebben. Bijvoorbeeld een tsaziki, lekker fris! Of een chutney, lekker bijzonder!
Smakelijk!!
Door: Kathlien