De ideale aanvulling bij een vegetarisch of vegan dieet
Gluten&lactosevrij, vegetarisch, vegan, recept
Rijk aan: ✓ Vezels ✓ Proteïne ✓ Mineralen Nodig:
|
- Peper en zout naar smaak
- 2 koffielepels kerriepoeder
- Paprika poeder (Ik heb een heerlijke vanuit Extremadura, gemaakt van gerookte paprika’s, lekker! Het heet Pimenton de la Vera van La Dalia.)
- Kokosolie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel gistextract van Vetamite of ander merk
- Provinçaalse kruiden naar smaak
- Verse peterselie fijngehakt
Bereidingswijze: Stoof de ui, sjalot aan in kokosolie. Als die wat gaan kleuren dan voeg je het gistextract, de kruiden, de look, de gember, de tomatenpuree toe en laat wat meestoven. Roer om zodat het niet gaat aanbranden. Overgiet met water, voeg de linzen toe en laat zachtjes pruttelen gedurende 35 minuten. Voeg de tomaten toe en laat nog 10 minuutjes samen garen op een zacht vuur. Garneer met peterselie net voor het opdienen. Smakelijk! |
Over Brigitte:
Ik ben Brigitte en Avatar Master. Door mijn bewustzijnswerk ging ik voelen hoe belangrijk gezonde voeding is. Zo ging ik bio en vegan eten en ook meer en meer vrij van geraffineerde suiker. Een jaar geleden zag ik in dat onze verzorgingsproducten, cosmetica, onderhoudsproducten voor het huis vol chemicaliën en andere niet leuke dingen zitten, zoals plastic korreltjes. Onze huid is ons grootste orgaan…. Ik ging op ontdekkingstocht en leerde dat heel veel eenvoudig zelf te maken is. Leuk om te doen, goedkoop, gezonder, veel troeven dus.
Ik ben Brigitte en Avatar Master. Door mijn bewustzijnswerk ging ik voelen hoe belangrijk gezonde voeding is. Zo ging ik bio en vegan eten en ook meer en meer vrij van geraffineerde suiker. Een jaar geleden zag ik in dat onze verzorgingsproducten, cosmetica, onderhoudsproducten voor het huis vol chemicaliën en andere niet leuke dingen zitten, zoals plastic korreltjes. Onze huid is ons grootste orgaan…. Ik ging op ontdekkingstocht en leerde dat heel veel eenvoudig zelf te maken is. Leuk om te doen, goedkoop, gezonder, veel troeven dus.