Detoxen is nog nooit zo lekker geweest!
door gastschrijver Julie de Kinderen
Gluten&lactosevrij, vegan, vegetarisch, recept
Ik zweer al lange tijd bij een dagelijkse kop brandnetelthee, maar enkele weken geleden at ik mijn eerste brandnetelsoep bij Maison des artistes! En ja hoor... het werd een coup de foudre! Niet alleen voor de smaak, maar ook de om de medicinale werking van brandnetel, komt deze soep op mijn menu te staan! Lees hier het recept! |
De voordelen van brandnetel:
|
|
Het recept voor 8 personen:
Nodig:
olijfolie / kruidenolie • 1 grote ui • 1 teentje look • 4 aardappelen • 1 tomaat • 1 paprika
Een grote mand zelfgeplukte brandnetel kopjes en een kruiden mengeling naar wens, ik nam hiervoor salie, rucola, peterselie, bieslook en oregano.
groenten bouillon • nootmuskaat • peper en zee zout
olijfolie / kruidenolie • 1 grote ui • 1 teentje look • 4 aardappelen • 1 tomaat • 1 paprika
Een grote mand zelfgeplukte brandnetel kopjes en een kruiden mengeling naar wens, ik nam hiervoor salie, rucola, peterselie, bieslook en oregano.
groenten bouillon • nootmuskaat • peper en zee zout
To do:
Tekst: Romy & Julie de Kinderen
- Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in de olijfolie.
- Voeg de aardappel en paprika in stukjes toe.
- Roer door en als deze bijna gaar zijn voeg je de brandnetels toe.
- Dan overgiet je alles met kokend water.
- Je kruidt af met je groentebouillon. Kijk op de verpakking hoeveel je moet toevoegen of naar eigen smaak.
- Je laat zonder deksel alles weer aan de kook komen. Het beste voor groene soep is dat je er geen deksel op plaatst. Zo blijft de groene kleur behouden.
- Als je soep weer kookt kan je deze afzetten en voeg je alle kruiden die je lekker vindt toe. Ik heb zelf gekozen voor Salie, Peterselie, Bieslook, Rucola en Oregano.
- Kruid af met Nootmuskaat, peper en zout.
- Mix het geheel. En breng nadien nog even aan de kook.
- Laat alles 1 min doorkoken en je soep is klaar. Dit om alles mooi als een geheel te binden.
- Indien je de soep niet meteen gaat opeten, laat je hem zonder deksel afkoelen. Voordat je hem in de koelkast zet.
Tekst: Romy & Julie de Kinderen
Meer info over Maison des artistes:
Elke maand met gelijkgestemde samen komen. Genieten van heerlijk eten en echte conversaties. Gezien en gehoord worden. Connecteren. Aanmoedigen. Inspireren.
De keuken is geinspireerd door Biologisch, Vegetarisch, Vegan, Raw, Ayurvedisch. Kom en proef wat dit voor jou kan betekenen!
Prijs: 15 euro. Incl. 2 gangen, drank en een klein hapje. Inschrijven is noodzakelijk aangezien er een beperkt aantal plaatsen is.
Voor meer info, ga naar de website of facebookpagina.
Elke maand met gelijkgestemde samen komen. Genieten van heerlijk eten en echte conversaties. Gezien en gehoord worden. Connecteren. Aanmoedigen. Inspireren.
De keuken is geinspireerd door Biologisch, Vegetarisch, Vegan, Raw, Ayurvedisch. Kom en proef wat dit voor jou kan betekenen!
Prijs: 15 euro. Incl. 2 gangen, drank en een klein hapje. Inschrijven is noodzakelijk aangezien er een beperkt aantal plaatsen is.
Voor meer info, ga naar de website of facebookpagina.