Wil jij ook de heerlijke geur van homemade granola in huis?
Gluten&lactosevrij, vegan, vegetarisch, superfood, zoet, recept, suikervrij
Het is zo ver! Ik heb een nieuw favoriet ontbijt! De eerste keer dat ik deze glutenvrije granola maakte was hij op 2 dagen op. Oeps :-) Hij is heerlijk als ontbijt, snack of dessert. Puur of met vers fruit en (lactosevrije, plantaardige) yoghurt.
Zelf granola maken is absoluut niet moeilijk en heeft als voordeel veel gezonder te zijn dan de supermarktvarianten. De klassieke granola die je in de winkel vindt, zit vaak vol met verborgen suikers en onverzadigde vetten. Daarom maak ik hem liever zelf. Easy! Experimenteer gerust met dit receptje. Je kan er aan toevoegen wat je wilt!
Zelf granola maken is absoluut niet moeilijk en heeft als voordeel veel gezonder te zijn dan de supermarktvarianten. De klassieke granola die je in de winkel vindt, zit vaak vol met verborgen suikers en onverzadigde vetten. Daarom maak ik hem liever zelf. Easy! Experimenteer gerust met dit receptje. Je kan er aan toevoegen wat je wilt!
Nodig:100 g noten grofgehakt (vb. walnoten, pecanoten, amandelen, amandelschilfers...) 50 g zaden/pitten naar keuze (pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaden, lijnzaad...) 150 g glutenvrije havermout (te koop in de biowinkel) 80 g ahornsiroop of maple siroop 30 g amandelmeel 50 g vloeibare kokosolie 1 kl (rauwe) cacao 1/2 kl kaneel scheutje water snufje zout Topping: cranberries, superfood (gojibessen, cacaonibs, hennepzaad... ) |
To do:
1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Doe alle natte en droge ingrediënten in een grote kom en meng goed. (Als je graag hebt dat de granola goed plakt en grotere brokjes heeft, doe er dan wat meer kokosolie onder.)
3. Spreid de granola goed uit op een propere bakplaat. Bak ongeveer 40 minuten in de oven.
4. En dan nu het moeilijkste: eerst laten afkoelen! :-) Roer er wat gedroogd fruit en superfood onder en bewaar in een glazen bokaal. Heerlijk puur of met lactosevrije, plantaardige yoghurt.
Tekst: Romy
2. Doe alle natte en droge ingrediënten in een grote kom en meng goed. (Als je graag hebt dat de granola goed plakt en grotere brokjes heeft, doe er dan wat meer kokosolie onder.)
3. Spreid de granola goed uit op een propere bakplaat. Bak ongeveer 40 minuten in de oven.
4. En dan nu het moeilijkste: eerst laten afkoelen! :-) Roer er wat gedroogd fruit en superfood onder en bewaar in een glazen bokaal. Heerlijk puur of met lactosevrije, plantaardige yoghurt.
Tekst: Romy