Hét ideale hapje als je vegan of gluten intolerante gasten ontvangt!
Vegan, gluten&lactosevrij, rauw, vegetarisch, recept
Deze heerlijk lichte springrolls kon je het voorbije weekend komen proeven op het Body&Soul festival! Ze zijn vegan en van nature gluten- en lactosevrij, en bovendien superlekker. Als je ze dit weekend hebt geproefd, wil je ze vast ook thuis maken. Het receptje is zeer eenvoudig. Je hebt er zelfs geen kookvuur of kookpot voor nodig! Je kan het bovendien volledig naar je eigen smaak aanpassen. Enjoy!
Nodig:
|
To do:
Tip:
Tekst: Romy
- Maak eerst het sausje door alle ingrediënten samen te voegen en goed te roeren.
- Snij/rasp alle groenten in dunne, lange reepjes en besprenkel ze met citroensap.
- Neem een vel rijstpapier en dompel het 3 sec. onder in een pot met kokend water.
- Leg het vel op een groot bord en vul het midden met de groenten en zaadjes.
- Rol nu het geheel strak op en doe er eventueel nog enkele zaadjes bovenop.
Tip:
- Je kan de gerolde springrolls slechts 2 uur bewaren. Als je ze langer bewaart, wordt het rijstpapier hard en taai.
- Al je rauwe groenten slecht verteert, kan je ze ook eerst kort wokken.
Tekst: Romy