Gluten & lactosevrij, recept
Vroeger had ik vaak last van schommelingen van mijn suikerspiegel. Door mijn voeding aan te passen is dit sterk verbeterd. En net daarom ben ik zo'n fan van boekweit.
Eet je een boekweitpannenkoek of enkele blini's, dan kom je door de trage suikers vlot de komende 4 uur door zonder suikerschommelingen of de drang naar zoet.
Eet je een boekweitpannenkoek of enkele blini's, dan kom je door de trage suikers vlot de komende 4 uur door zonder suikerschommelingen of de drang naar zoet.
Onlangs maakte ik voor het eerst blini's, en ik was er meteen dol op! Je kan ze eten als lunch, aperitiefhapje of zelfs als avondmaal. Helemaal handig is, dat je ze vlot 3 dagen kan bewaren. Hierdoor bespaar je veel tijd als je gasten ontvangt, of 's avonds eens geen tijd hebt om te koken.
Voor 4 personen: Nodig: * Voor de blini's: 200 g boekweitmeel (of 180 g boekweitmeel + 20 g kokosmeel) 25 cl rijstmelk 2 bio eieren een snufje zout, kurkuma en tijm * Voor de topping: sneetjes gerookte zalm humus schijfjes komkommer een snufje dille, peper en (Himalaya-)zout enkele takjes bieslook | Meer info over kokosmeel vind je hier: |
To do:
Meng de rijstmelk met het boekweitmeel in een kom. Roer tot je een egaal beslag krijgt. Voeg nu een snufje zout, kurkuma en tijm toe.
Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het beslag.
Klop het eiwit met een mixer tot een stevig schuim. Spatel voorzichtig het eiwit door het boekweitbeslag.
Verwarm een pan op een middelhoog vuur en voeg wat kokosolie toe. Schep een grote eetlepel beslag in de pan en laat elke blini 2 minuten zachtjes bakken langs beide kanten. Je kan zelf kiezen hoe dik en hoe groot je de blini's maakt.
Leg een sneetje gerookte zalm op de blini. Strooi wat dille, zout en peper op de zalm en zet hierop een schijfje komkommer. Als 'kers op de taart' zet je een toefje humus en enkele takjes bieslook op de blini.
Smakelijk!
Tip: probeer ook eens een schijfje appel i.p.v. komkommer als topping
Tekst: Romy
Meng de rijstmelk met het boekweitmeel in een kom. Roer tot je een egaal beslag krijgt. Voeg nu een snufje zout, kurkuma en tijm toe.
Scheid de eieren en voeg de dooiers toe aan het beslag.
Klop het eiwit met een mixer tot een stevig schuim. Spatel voorzichtig het eiwit door het boekweitbeslag.
Verwarm een pan op een middelhoog vuur en voeg wat kokosolie toe. Schep een grote eetlepel beslag in de pan en laat elke blini 2 minuten zachtjes bakken langs beide kanten. Je kan zelf kiezen hoe dik en hoe groot je de blini's maakt.
Leg een sneetje gerookte zalm op de blini. Strooi wat dille, zout en peper op de zalm en zet hierop een schijfje komkommer. Als 'kers op de taart' zet je een toefje humus en enkele takjes bieslook op de blini.
Smakelijk!
Tip: probeer ook eens een schijfje appel i.p.v. komkommer als topping
Tekst: Romy