Gluten & latosevrij, raw & superfood, vegetarisch, zoet, recept, suikervrij
Gezond, glutenvrij en de ideale broodvervanger.
Sinds ik ze ontdekt heb, komen ze bijna dagelijks op mijn bord, met alle mogelijke topppings. Heerlijk met aardbeien, banaan, warme stukjes appel, walnoten en amandelschijfjes... Hmmm. Boekweitpannenkoeken zijn niet alleen super lekker, ze zijn ook glutenvrij, bevatten langzame koolhydraten, hebben weinig effect op je bloedsuikerspiegel... Boekweit is ook rijk aan vezels, mineralen en vitaminen. |
Als je er 's ochtends 1 of 2 eet, kom je vlot de voormiddag door. Zonder schommelingen of de drang naar zoet. Als je er dan ook nog eens wat kokosmeel aan toevoegt, zal je spijsvertering je zeer dankbaar zijn.
Topping: mijn favoriet: vleugje rauwe cacaopoeder, enkele schijfjes banaan, stukjes aardbei en framboos, amandelschijfjes, enkele walnoten (in stukjes), hennepzaad .
Je kan ook naar keuze volgende ingrediënten toevoegen als topping: ahornsiroop, (warme) schijfjes appel, rozijnen, enz.
To do:
Doe het boekweitmeel, het zout, de natriumbicarbonaat en de kaneel in een kom. Voeg 1 per 1 de eieren toe en roer zeer goed met een lepel. Voeg nu de melk stapsgewijs toe en roer goed. Er mogen geen brokjes in de mengeling blijven zitten. (Hier krijg je stevige armen van! Meevaller.)
Zorg dat je beslag lopend is maar ook niet té lopend. Voeg eventueel meer of minder melk toe naar eigen smaak. Het beslag moet als een lint van je lepel lopen.
Laat de pan heet worden, doe een beetje kokosolie in de pan en je kan beginnen bakken! Maak de pannenkoeken bij voorkeur dun genoeg.
Voeg ten slotte je favoriete topping toe en laat het smaken!
De pannenkoeken kan je tot 4 dagen in de frigo bewaren.
Tekst: Romy
Je kan ook naar keuze volgende ingrediënten toevoegen als topping: ahornsiroop, (warme) schijfjes appel, rozijnen, enz.
To do:
Doe het boekweitmeel, het zout, de natriumbicarbonaat en de kaneel in een kom. Voeg 1 per 1 de eieren toe en roer zeer goed met een lepel. Voeg nu de melk stapsgewijs toe en roer goed. Er mogen geen brokjes in de mengeling blijven zitten. (Hier krijg je stevige armen van! Meevaller.)
Zorg dat je beslag lopend is maar ook niet té lopend. Voeg eventueel meer of minder melk toe naar eigen smaak. Het beslag moet als een lint van je lepel lopen.
Laat de pan heet worden, doe een beetje kokosolie in de pan en je kan beginnen bakken! Maak de pannenkoeken bij voorkeur dun genoeg.
Voeg ten slotte je favoriete topping toe en laat het smaken!
De pannenkoeken kan je tot 4 dagen in de frigo bewaren.
Tekst: Romy